DİRSEK ARTROSKOPİSİ

Bu Tedavi Yöntemi Ülkemizde Yapılmakta Fakat Tarafımızdan Yapılmamaktadır.

Dirsek artroskopisi sıklıkla dirseğin 2 yanından ve arkasından açılan 3-4 delik yardımı ile yapılır. Özellikle dirsek eklemi kıkırdak problemlerinde, eklem içi serbest kemik,kıkırdak parçaları varlığında, eklem içi sinovit varlığında dirsek artroskopik cerrahisi yapılır.

Dirsek eklemi kıkırdak hasarı durumlarında, dirsek artroskopisi sırasında tespit edilen kıkırdaktaki hasara göre; 1-Debridement dediğimiz kıkırdağın hasarlı bölümünün çıkarılması, 2-Mikrokırık yöntemi dedğimiz kıkırdak kaybı olan alandaki kemikte küçük delikler açılarak kanlanmanın sağlanması, 3-özellikle 1.5 cm üstü kıkırdak kayıplarında sıklıkla sağlam diz ekleminden alınan tüp şekli kıkırdak-kemik greftlerinin transferi, 4- kök hücre, kıkırdak hücre nakline uygun olgularda hastadan üretim için kıkırdak hücre alınması işlemlerini uygulamaktayız.

Dirsek eklemi içinde serbest kemik ve kıkırdak parçaları varlığnda dirsek artroskopisi ile bu parçalrın yeri tam saptanarak çıkarılır.

Özellike romatizmal hastalıklarda sık karşılaştığımız sinovit durumunda dirsek artroskopisi ile sinoviektomi işlemi açık cerrahiye gerek kalmadan yapılmaktadır.

Dirsek artrofibrosizi denilen ve dirsek eklem hareket kısıtlılığı ile seyreden hastalıklarda da dirsek artroskopisi ile eklem kapsülünde gevşetme yapılabilir.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.